Pirkumu grozs

Labākās vietas seifa uzstādīšanai

Publicēts: 01.02.2020 Izlasītie laiki: 3381

Kad tiek plānota seifa iegāde vai kad nopirktais seifs jau atvests mājās, viens no svarīgākajiem jautājumiem ir par to, kur tad seifu uzstādīt. Uzreiz gan jāsaka, ka nav vienas labākās vietas, jo viss atkarīgs no seifa tipa, izmēra, svara, kā arī tā, ko tajā plānots ievietot, un cik bieži būs nepieciešama pieeja seifa saturam.

Guļamistaba: Ja seifā plānots glabāt dārglietas, kuras tiek valkātas ikdienā, vai ierocis pašaizsardzībai, kuram krīzes situācijā jābūt ātri pieejamam, tad vislabākā vieta seifa uzstādīšanai būs guļamistaba. Pamostoties, tev nebūs jāpamet telpa, lai piekļūtu seifā noglabātajām lietām.

Skapis vai garāža: Ja seifā paredzēts uzglabāt lietas, kuras nav nepieciešamas pārāk bieži vai steidzami, tad seifu var uzstādīt arī mazāk ērtā vietā: piemēram, iebūvējamā skapī, garāžā vai viesu guļamistabā.

Pie betona sienas: Ugunsdrošu seifu, kurā visbiežāk tiek glabāta papīrnauda, pases, testamenti, līgumi un citi dokumenti, vislabāk būtu uzstādīt pie betona sienas, kur tam ir arī betona pamats. (Drošības eksperti ugunsdrošam seifam iesaka izvēlēties telpas stūri.) Garāža vai pagrabstāvs ugunsdrošam seifam būs ideāla vieta, tomēr jāņem vērā, ka tad jāparūpējas par to, lai šīs telpas nebūtu viegli pieejamas potenciālajiem zagļiem.

Iekšā sienā: Viena no drošākajām vietām seifa uzstādīšanai ir siena. Kāpēc? Ja neizdodas piekļūt seifa saturam, zagļi nereti mēdz nozagt pašu seifu, bet, ja seifs ir iebūvēts sienā, tad to izdarīt ir ļoti grūti un laikietilpīgi. Turklāt sienā iebūvētu seifu var ērti paslēpt aiz gleznas, gobelēna vai mēbelēm, kas sniedz ne tikai papildus drošību, bet arī ieguldījumu telpas estētikā.

Iekšā mēbelēs: Nereti ir tā, ka mājokļa īpašnieks nevēlas, lai seifs būtu viegli pamanāms gan drošības apsvērumu dēļ, gan tāpēc, ka tas īsti neiederas interjerā. Tad labs risinājums ir seifa noslēpšana kādā no mēbelēm: skapīšos vai iebūvējamā drēbju skapī. Svarīgi, lai aiz mēbeles, kurā seifu plānots ievietot, būtu betona siena, pie kuras seifu piestiprināt. Ja seifs tiek nopirkts pirms iebūvējamo mēbeļu iegādes/izgatavošanas, tad jaunajā mēbelē pēc pasūtījuma var ieprojektēt īpašu nodalījumu tieši seifam.

Uz grīdas: Daudzus seifus iespējams stiprināt pie betona grīdas, lai garantētu papildus drošību, bet jāņem vērā, ka nelieliem seifiem šis nebūs labs variants gan estētiskuma, gan ērtuma ziņā. Stiprināšana pie grīdas piemērotāka vidēja un liela izmēra seifiem, kas vairumā gadījumu ir arī pārāk smagi, lai tos novietotu citviet.

Grīdā: Šis gan nav plaši pielietots risinājums, bet neliela izmēra seifam iespējams izbūvēt īpašu slēptuvi grīdā. Zagļiem seifu būs grūti atrast, tomēr jāņem vērā, ka šim risinājumam ir arī savi mīnusi – seifs būs pakļauts netīrumu un mitruma negatīvajai ietekmei.

Pirmais vai otrais stāvs: Izvēloties to, kurā ēkas stāvā seifs tiks uzstādīts, tā svaram ir izšķiroša nozīme. Seifus, kas sver mazāk par 500 kilogramiem, iespējams uzstādīt jebkurā ēkas stāvā, bet seifus, kas smagāki par 500 kg, vēlams uzstādīt tikai ēkas pirmajā stāvā. Drošības nolūkos pirms seifa uzstādīšanas vajadzētu pakonsultēties arī ar speciālistu.

Svarīgas lietas, kas jāņem vērā, uzstādot seifu:

  • Uzstādot seifu garāžā, vajadzētu parūpēties arī par pašas garāžas drošības sistēmu.
  • Elektronisko seifu nevajadzētu uzstādīt aukstā telpā ar augstu mitruma līmeni gaisā.
  • Ir labi, ja seifs potenciālajiem zagļiem ir grūti pieejams, bet ar seifa slēpšanu arī nevajadzētu pārcensties tik ļoti, ka beigās tev pašam būs apgrūtināta piekļūšana seifam.
  • Seifu vajadzētu stiprināt pie izturīga materiāla grīdas vai sienas, tāpēc koks nebūs labākais variants.
  • Seifu var arī nestiprināt pie sienas vai grīdas, bet jebkurš drošības eksperts ieteiks to darīt, ja seifam šādi stiprinājumi ir paredzēti.

Ceram, ka kāda no šīm idejām tev noderēja, bet, ja vēlies padziļinātu un individuālu konsultāciju, tad sazinies ar seifu pārdevēju, kuram ir bagātīga pieredze šajā jomā!

Tags: ad tiek plānota seifa iegāde vai kad nopirktais seifs jau atvests mājās, viens no svarīgākajiem jautājumiem ir par to,