Pirkumu grozs

Kādas lietas nevajadzētu glabāt seifā?

Publicēts: 01.02.2020 Izlasītie laiki: 3031

Seifs parasti tiek iegādāts ar domu tajā noglabāt dažādas finansiāli vērtīgas vai citādi svarīgas lietas, tomēr ir arī tādi priekšmeti, kurus seifā nevajadzētu glabāt. Kuri tie ir? Lasi par to rakstā!

Rezerves atslēgas: Tici vai nē, bet ļoti daudz cilvēku mehāniskā seifa rezerves atslēgu glabā tieši seifā, kas ir diezgan neloģiska rīcība, jo gadījumā, kad tiek nozaudēta seifa galvenā atslēga, seifa saturam nav iespējams piekļūt un no tajā noglabātās rezerves atslēgas tad nav nekādas jēgas. Rezerves atslēgai labāk atrast vai izveidot drošu slēptuvi, kas nav seifs.

Seifa kombināciju: Ar seifa kombināciju ir gandrīz identiska situācija kā ar rezerves atslēgu – no seifā noglabātas ciparu kombinācijas tev nebūs nekāda labuma, jo tev šī kombinācija ir jāzina, lai tiktu pie seifa satura. Ja atmiņa mēdz pievilt, tad seifa kodu vari saglabāt telefonā kā izdomātu kontaktpersonu, kuras telefona numura sākuma vai beigu cipari ir seifa kods.

Seifa instrukciju: Ja seifa atvēršanas procesā radīsies problēmas, tad seifa instrukcija pavisam noteikti tev noderēs, jo tajā ir informācija par to:

  • Kā lietot kodu atslēgu?
  • Kā nomainīt elektroniskā seifa baterijas?
  • Kāds ir rūpnīcas kods elektronikas atiestatīšanai un koda pārprogrammēšanai?
  • Kāds ir seifa sērijas numurs?
  • Kas īpašniekam jāzina par konkrēto seifa modeli?

Ieročus nepiemērotā seifā: Ne bez iemesla tirgū pieejami dažādu veidu seifi – īpaši svarīga kategorija ir ieroču seifi. Šaujamieroču uzglabāšanai jāizvēlas tikai Ministru Kabineta noteikumiem atbilstoši seifi un tiem neatbilstošā seifā ieročus glabāt nedrīkst. Iegādājoties seifu, pārdevēju informē par to, ko seifā paredzēts glabāt, un viņš tev palīdzēs izvēlēties piemērotāko seifu.  

Seifa pirkuma dokumentus: Gadījumos, kad notikusi seifa zādzība, apdrošinātājs var prasīt uzrādīt seifa pirkuma dokumentu. Šis dokuments var noderēt arī tad, kad tiek kārtota apdrošināšana, jo ļauj iegūt polisi par zemāku cenu.

Šķidrumus/lietas ar augstu mitruma līmeni: Seifs ir slēgta telpa, kura karstās vasaras dienās vai ugunsnelaimju laikā var sakarst – ja tajā atradīsies šķidrumi slikti noslēgtos traukos vai lietas ar augstu mitruma līmeni, tad ūdens sāks kondensēties un sabojās citas seifā noglabātās lietas, piemēram, dokumentus un atmiņas kartes.

Viegli kūstošas lietas: Kā jau iepriekš minējām, dažās situācijās seifa iekšienē temperatūra var ievērojami kāpt, tāpēc nebūtu vēlams tajā glabāt viegli kūstošas lietas, piemēram, šokolādi vai vaska sveces. Ja šādas lietas seifā tomēr tiek glabātas, tad, atverot seifu karstā vasaras dienā, vari saskarties ar nepatīkamu pārsteigumu.

Pārāk daudz lietu: Iegādājoties seifu, daudzi pircēji nepadomā, cik daudz lietu viņi tajā vēlēsies glabāt. Nereti tas beidzas ar to, ka mazs seifs tiek pamatīgi pārbāzts. Ja seifs ir tik ļoti pārpildīts, ka tā durvis ir grūti aizvērt, tad jārēķinās, ka mantas no seifa iekšpuses izdarīs spiedienu uz seifa durvīm, tādējādi apgrūtinot seifa atvēršanu un riskējot neatgriezeniski sabojāt seifa slēgšanas mehānismu. Tieši tāpēc, domājot par nākotni, ieteicams iegādāties seifu ar tilpuma rezervi.

Saraksts nav nemaz tik garš, vai ne?! Tas tāpēc, ka saraksts ar lietām, kuras drīkst un vajag glabāt seifā ir daudzreiz garāks.

Tags: Seifs parasti tiek iegādāts ar domu tajā noglabāt dažādas finansiāli vērtīgas vai citādi svarīgas lietas, tomēr ir arī tādi priekšmeti,

up arrow to top page
whatsapp icon