Pirkumu grozs

Īsie padomi, kas noderēs, izvēloties, uzstādot un lietojot seifu

Publicēts: 19.12.2019 Izlasītie laiki: 3134

Par seifiem, to izvēli, uzstādīšanu un lietošanu ir pieejami daudz un dažādi raksti, bet kas tad īsumā ir tās lietas, kuras iesaka ņemt vērā vairums drošības speciālistu, kad runa ir par seifiem?

Nepērc lētu: Seifs jāuztver kā ilgtermiņa ieguldījums un visbiežāk kvalitatīvs, bet dārgāks seifs ilgtermiņā izmaksā lētāk, jo tā mehānismu retāk piemeklē defekti un tas ir izturīgāks pret uzlaušanu.

Pērc lielāku: Pirkšanas brīdī var šķist, ka ar ļoti mazu seifu tev pilnībā pietiks, bet ņem vērā, ka kvalitatīvs seifs kalpos daudzus gadus, kuru laikā noteikti pieaugs arī to lietu skaits, kuras vēlēsies uzglabāt seifā.

Ņem vērā piemērotību telpai: Atceries, ka aukstām un mitrām telpām piemērotāki ir seifi ar mehānisko slēdzeni, jo elektronikai nav vēlama ilgstoša saskarsme ar lielu aukstumu un ļoti mitru gaisu.

Parūpējies par drošiem stiprinājumiem: Ja seifs paredzēts stiprināšanai pie sienas un/vai grīdas, to noteikti vajadzētu izdarīt kā nākas. Pareizi piestiprināts seifs potenciālajiem zagļiem, kas vēlas ātru guvumu, ir nepievilcīgs laupījums, jo prasa ļoti daudz laika, prasmes un spēku.

Padomā par ērtībām: Ja seifu plānots stiprināt pie sienas un/vai grīdas vai iebūvēt sienā, tad padomā par ērtu piekļūšanu tam, īpaši jau tad, ja seifu plānots izmantot vairākas reizes nedēļā. Tajā pat laikā padomā arī par to, lai potenciālajiem zagļiem seifu būtu grūti atrast.

Izvēlies ugunsdrošu: Diemžēl ugunsnelaimes nav nekāds retums un ugunsgrēka gadījumā finansiāli svarīgas lietas (piemēram, dokumenti un skaidras naudas uzkrājumi) var sadegt vien dažu sekunžu laikā, tāpēc šādas lietas ieteicams glabāt ugunsdrošā seifā. Dubultai drošībai vari izvēlēties uguns un uzlaušanas drošu seifu.

Ja negribi slēpt/nēsāt līdzi atslēgu: Ja tev šķiet, ka atslēgas slēpšana un nēsāšana līdzi tev tikai sarežģīs dzīvi, tad izvēlies elektronisko seifu vai mehānisko seifu ar kodu slēdzeni.

Ja viegli aizmirsti kodus: Ja neesi tehnisks cilvēks, viegli aizmirsti kodus vai neplāno seifu izmantot ļoti bieži, tad izvēlies mehānisko seifu ar atslēgu. Tādējādi būsi drošs, ka varēsi atvērt seifu arī pēc vairākiem gadiem, kamēr vien atslēga būs tavā īpašumā.

Ko nedarīt? Zināšanas par to, ko nedarīt, ir tikpat svarīgas kā zināšanas par to, ko darīt:

  • Lai seifs kalpotu ilgi un kā nākas, svarīgi to nepārbāzt. Pēc seifa piepildīšanas tā durvīm jāveras viegli un mantas nedrīkst traucēt aizvēršanas mehānismam.
  • Elektroniskajam seifam izvēlies kvalitatīvas baterijas un laicīgi veic to nomaiņu.
  • Neglabā seifā durvju kodu, rezerves atslēgas vai pirkuma čeku par seifu. (Ja seifs tiek nozagts, apdrošinātāji var prasīt uzrādīt čeku, bet rezerves atslēgu vai lapiņu ar durvju kodu labāk glabāt citviet, jo, ja nozaudētas atslēgas vai aizmirsta koda gadījumā seifu nevarēsi atvērt, tev no tiem nebūs nekādas jēgas. Rezerves atslēgai var atrast drošu slēptuvi, bet kodu var pierakstīt telefonā kā izdomātu kontaktpersonu.)

Ceram, ka šie nelielie padomi tev noderēja, bet, ja nepieciešama padziļinātāka informācija, tad nekautrējies un jautā padomu pārdevējam seifu veikalā vai drošības speciālistiem.

Tags: Par seifiem, to izvēli, uzstādīšanu un lietošanu ir pieejami daudz un dažādi raksti, bet kas tad īsumā ir tās lietas, kuras iesaka ņemt vērā vairums drošības speciālistu,