Pirkumu grozs

Kā izvēlēties plauktus noliktavai?

Publicēts: 27.04.2020 Izlasītie laiki: 3251

Neatkarīgi no nozares, neviena noliktava nav iedomājama bez plauktiem, kuros glabāt saražotās preces, sagatavotos sūtījumus, darba aprīkojumu, dokumentus vai jebko citu. Plaukti ir ilgtermiņa ieguldījums, tāpēc to izvēle jāveic rūpīgi, lai tie nesagādātu nekādas raizes daudzu gadu garumā. Kas ir tie kritēriji, pēc kuriem jāvadās, veicot plauktu izvēli?

Plauktu izmēri: Pirms plauktu iegādes vajadzētu uzzināt precīzus noliktavas izmērus – gan platumu, gan garumu, gan augstumu. Jāņem vērā, ka mantu uzglabāšanai tiks izmantota arī plaukta augšpuse, tāpēc jāierēķina krietna rezerve līdz griestiem. Ja noliktavā tiek izmantoti palešu ratiņi vai iekrāvējs, tad starp plauktiem jāieplāno pietiekami liels atstatums, lai ar ratiņiem vai iekrāvēju varētu brīvi pārvietoties pa noliktavu. Veicot šādu plānošanu, uzzināsi, kāds ir maksimālais plauktu izmērs un daudzums, kuru iespējams ievietot noliktavā.

Plauktu materiāls: Noliktavu plauktiem tiek izmantoti trīs dažādi materiāli: plastmasa, koks un tērauds, bet tieši tērauds ir vispopulārākais no tiem. Kāpēc? Metāla plaukti ir izturīgi un piemēroti visu nozaru uzņēmumiem, pat pārtikas ražošanas uzņēmumiem, kuriem jāievēro īpaši augstas sanitārās prasības. Metāls neuzsūc šķidrumus, tāpēc to ir viegli tīrīt un dezinficēt.

Kravnesība: Arī kravnesības ziņā metāla plaukti ir absolūtie līderi, jo to kravnesība var sasniegt pat vairākas tonnas, turklāt tie neplīst (kā, piemēram, plastmasas plaukti) un mitruma vai smaguma ietekmē nedeformējas (kā, piemēram, koka plaukti). Ieteicams iegādāties plauktus ar kravnesības rezervi, jo, glabājot plauktos lielāku svaru nekā noteicis plauktu ražotājs, tos var sabojāt.

Kalpošanas ilgums: Ja tev ir svarīgi, lai plaukti kalpotu maksimāli ilgi, tad īstā izvēle būs tērauda plaukti. Ja vēlies lētāko variantu, tad plastmasas plaukti būs tev piemērota izvēle, bet jāņem vērā, ka tie viegli plīst, tiem nav augsta estētika, kā arī to kravnesība ir ļoti zema. Ja vēlies estētiskāko variantu, tad koka plaukti šajā ziņā būs līderi, bet no šiem 3 veidiem tie ir visgrūtāk kopjamie, kā arī gadu gaitā tie zaudē savus tehniskos parametrus – piemēram, kravnesību.

Glabājamo mantu izmēri: Jau pirms plauktu iegādes vajadzētu zināt, cik lielas būs lietas, kuras tajos plānots uzglabāt. Dokumentu mapēm derēs plaukti ar zemiem nodalījumiem, bet riepu vai gatavās produkcijas kastēm būs nepieciešami izturīgi plaukti ar plašiem un augstiem nodalījumiem.

Uzņēmuma nozare: Arī uzņēmuma nozarei ir nozīme, kad tiek izvēlēti noliktavas plaukti. Piemēram, ēdināšanas nozarē plauktiem jāatbilst sanitārajām prasībām un tiem jābūt viegli kopjamiem, bet tehniskajās nozarēs plauktiem jābūt izturīgiem un viegli iztīrāmiem no eļļām vai citiem tehniskajiem šķidrumiem.

Ceram, ka šie punkti palīdzēs tev saprast, kādi plaukti nepieciešami tieši tev!

Tags: Neatkarīgi no nozares, neviena noliktava nav iedomājama bez plauktiem, kuros glabāt saražotās preces, sagatavotos sūtījumus, darba aprīkojumu, dokumentus vai jebko citu. Plaukti ir ilgtermiņa ieguldījums, tāpēc to izvēle jāveic rūpīgi,

up arrow to top page
whatsapp icon