Pirkumu grozs

Cik drošs ir tavs seifs jeb kāpēc svarīgi veikt tā noenkurošanu?

Publicēts: 06.03.2020 Izlasītie laiki: 3244

Drošības speciālistiem bieži tiek uzdots jautājums: cik ilgs laiks nepieciešams, lai uzlauztu seifu? Tas ir atkarīgs no seifa drošības klases, kramplauža prasmēm un pieejamā laika. Laikam ir izšķiroša nozīme, tāpēc svarīgi potenciālajam kramplauzim nedot neierobežotu laiku seifa uzlaušanai. Kā? Veicot seifa stiprināšanu pie grīdas vai sienas jeb seifa enkurošanu, tādējādi novēršot seifa iznešanu no mājokļa.   

Ierakstot Google meklētājā frāzi “nozagts seifs”, tu atradīsi stāstus par gadījumiem, kad zagļi aiznesuši no iestādes vai mājokļa nenostiprinātu seifu, lai vēlāk to netraucēti varētu uzlauzt. Šādi raksti galvenokārt ir par viegliem maza vai vidēja izmēra seifiem, kas nav bijuši nostiprināti, jo jebkurš kramplauzis ir ieinteresēts laupījumu iegūt maksimāli ātri, nemanāmi un, baidoties no pieķeršanas, viņš ilgi svešā mājoklī neuzkavēsies.

Kāpēc veikt seifa pieskrūvēšanu?

Ja tiek iegādāts seifs, kuram paredzēta skrūvēšana pie sienas vai grīdas, tad šo iespēju noteikti vajadzētu izmantot arī tad, ja seifs ir liels un smags. Reti, bet ir bijuši tādi gadījumi, kad zagļi no ēkas iznes pat lielu seifu, kurš nav bijis pieskrūvēts, jo zagļi uzskatījuši, ka pūles būs laupījuma vērtas.

Seifa nostiprināšana ir svarīga ne tikai drošībai, bet arī tāpēc, lai dabūtu labāko apdrošināšanas polises piedāvājumu. Ja vērtslietas plānots uzglabāt biroja vai mājas seifā, tad vairums apdrošinātāju noteikti uzstās uz to, lai seifs būtu profesionāli piestiprināts pie sienas un/vai grīdas. Seifa enkurošanu var veikt arī paša spēkiem, ja seifam ir speciālas stiprinājuma vietas un tam komplektā iekļautas seifam atbilstošas skrūves.

Pie kā seifu var piestiprināt?

Ideālā situācijā seifs tiek stiprināts pie betona sienas vai grīdas, bet pieļaujami arī gadījumi, kad seifu stiprina pie koka grīdas. Stiprinot seifu pie koka grīdas, jāņem vērā, ka ir vēlams, lai stiprinājums iet caur siju, vai arī vēlams izmantot speciālas koka un metāla savienošanai piemērotas skrūves.

Kādi ir ieguvumi no seifa enkurošanas?

Ieraugot seifu, kramplauzim noteikti radīsies kārdinājums to uzlauzt vai aiznest sev līdzi, bet, ja seifu nebūs iespējams izkustināt, viņš ātri vien padosies. Turklāt vairums kramplaužu neuzkavēsies tik ilgi, lai tērētu laiku augstas drošības klases seifa uzlaušanai. Tas nozīmē to, ka, noenkurojot seifu, tu savu mantu aizsardzībai pievienosi vēl vienu drošības līmeni.

Kas jāņem vērā, veicot seifa stiprināšanu?

Seifu pie virsmām var pielīmēt arī ar speciālu līmi, bet jāņem vērā, ka tas nav pats drošākais variants, turklāt tas ir paliekošs risinājums un nepieciešamības gadījumā būs neiespējami mainīt seifa atrašanās vietu, neradot vizuālus bojājumus seifam un virsmai, pie kuras tas piestiprināts.

Ja seifu plānots uzstādīt īrētā mājoklī, tad noteikti sākumā par to vajadzētu vienoties ar ēkas vai dzīvokļa īpašnieku, jo ne visi saimnieki atļaus veikt urbumus sava īpašuma sienās un/vai grīdās.

Der gan atcerēties, ka nenostiprināts seifs absolūti nenozīmē to, ka seifs ir nedrošs – vienkārši, veicot seifa noenkurošanu, to iespējams padarīt vēl drošāku, kas nozīmē dubultu aizsardzību.

Tags: Drošības speciālistiem bieži tiek uzdots jautājums: cik ilgs laiks nepieciešams, lai uzlauztu seifu? Tas ir atkarīgs no seifa drošības klases, kramplauža prasmēm un pieejamā laika. Laikam ir izšķiroša nozīme,

up arrow to top page
whatsapp icon