Pirkumu grozs

Kā pareizi labiekārtot darbnīcu mājas

Publicēts: 01.02.2020 Izlasītie laiki: 3262

Daudziem no mums mājās ir sava garāža, darbnīca vai telpa, kas bieži vien tiek izmantota dažādu tehnisku darbu paveikšanai un projektu realizēšanai. Tikpat svarīga kā telpa, kur aktīvi darboties, ir arī tas, kā tā iekārtota, tieši tāpēc esam sagatavojuši jums dažus padomus darbnīcas iekārtošanai.

Sāc ar tīrīšanu: Būtu ideāli, ja tavā darba telpā nebūtu jārokas cauri bērnu divriteņiem, slēpēm un rotaļlietām, lai tikai tiktu klāt krāsu bundžām. Rūpīgi pārskati visas darba telpā esošās mantas – no nevajadzīgajām atbrīvojies, telpā neiederīgajām mantām atrodi piemērotāku glabāšanas vietu, bet darbam nepieciešamās lietas atstāj telpā.

Izvēlies darba galdu: Gandrīz jebkuras darbnīcas centrālā mēbele ir darba galds, tomēr te gan nederēs kurš katrs mēbeļu veikalā nopērkamais galds, jo darbnīcai vai garāžai piemērotāks būs industriālais darba galds. Kāpēc?

  • Industriālo darba galdu iespējams veidot pēc moduļu principa, tāpēc to var pielāgot jebkurai darba telpai un vēlmēm.
  • Tas ir izgatavots no tērauda, kas nodrošina izturību, atvieglo kopšanu un garantē ilgu kalpošanas mūžu.
  • Tā darba virsma pielāgota ļoti lieliem smagumiem – dažu darba galdu slodzes izturība ir pat pusotru tonnu liela.
  • Darba galdiem ir perforēta metāla panelis darbarīkiem, lai viss nepieciešamais būtu rokas stiepiena attālumā.
  • Industriālo darba galdu var aprīkot ar speciālu apgaismojumu, lai būtu ērti paveikt pat ļoti smalkus darbus.

Labs darba galds noteikti jāuztver kā ilgtermiņa ieguldījums, jo tas kalpos vairākas desmitgades.

Nodrošini elektrības rozešu pieejamību: Darbnīcai nevajadzētu kļūt par pagarinātāju labirintu, jo tā strādāt ir neērti un nedroši. Tieši tāpēc pirms jaunu mēbeļu ienešanas darbnīcā izplāno, kur un cik elektrības padeves vietas tev ir nepieciešamas ērtiem darba apstākļiem, un kopā ar profesionālu elektriķi veiciet telpas uzlabojumus. Šos uzlabojumus tu novērtēsi jau dienā, kad atsāksi strādāt savā darbnīcā.

Parūpējies par piemērotām mēbelēm: Darba telpa ir droša un tajā ir ērti strādāt tikai tad, ja nekas nemaisās pa kājām un katrai lietai ir sava vieta. Kārtību un organizētību būs vieglāk uzturēt, ja telpa tiks aprīkota ar šādām mēbelēm:

  • metāla plauktiem, kuriem ir liela slodzes izturība;
  • metāla garderobes skapīti, kurā glabāt darba drēbes (vēlams, lai skapītim būtu ventilācijas atveres);
  • instrumentu skapjiem, kuros glabāt darbarīkus;
  • instrumentu ratiņiem, lai nepieciešamības gadījumā visus darbarīkus ērti varētu pārvietot uz darbu veikšanas punktu.

Darbnīcai vēlams izvēlēties tikai tērauda mēbeles, jo tās ir izturīgākas, vieglāk kopjamas, kā arī tās nevar sabojāt, ja tiek strādāts, piemēram, ar eļļām, krāsām, šķīdinātājiem vai ķimikālijām.

Ieguldi labā apgaismojumā: Jebkura darba veikšanai ir nepieciešama laba gaisma, turklāt arī vide telpā būs patīkamāka, ja nejutīsies tur kā tumšā alā. Izvēlies darba specifikai piemērotu apgaismojumu, kā arī papildus vari iegādāties speciālu apgaismojumu darba galdam, regulējamu lampu un pārnēsājamu apgaismojumu.

Uzlabo termisko komfortu: Daudzi ir pieraduši pie tā, ka ziemā darbnīcā ir auksts, bet vasarā tveicīgs, tomēr tā tam nevajadzētu būt, jo darbnīca ir vieta, kur tiek pavadītas daudzas stundas, un svarīgi, lai tur būtu komfortabla temperatūra un svaigs gaiss. Pat ekonomiski siltināšanas un ventilācijas risinājumi būs labāki nekā nekādi, jo nodrošinās patīkamākus darba apstākļus un augstāku produktivitāti.

Ieklāj viegli tīrāmu grīdas segumu: Protams, viss atkarīgs no darba specifikas, bet darbnīcā vēlams ieklāt stingru, triecienizturīgu un viegli kopjamu grīdas segumu. Piemēram, betona grīdu ar poliuretāna vai epoksīda pārklājumu, industriālās flīzes vai gumijas grīdas segumu.

Ceram, ka šie padomi noderēja, un novēlam veiksmīgu darba telpas iekārtošanu!

Tags: Daudziem no mums mājās ir sava garāža, darbnīca vai telpa,

up arrow to top page
whatsapp icon