Pirkumu grozs

Metāla plauktu priekšrocības

Publicēts: 11.11.2020 Izlasītie laiki: 2906

Pareiza noliktavas telpas iekārtošana ir svarīgs uzdevums, kā to izdarīt maksimāli pareizi, jau rakstījām rakstā, par noliktavas iekārtošanu. Sniegtie padomi optimizēs kravas iekraušanas un izkraušanas ātrumu, vispārējo telpas skatu un vajadzīgo produktu meklēšana kļūs parocīgāka.

Metāla plauktu priekšrocības


Metāla saliekamais plaukts noliktavai ir universāla konstrukcija, kuras elementi ir savienojami viens ar otru dažādos variantos, ievērojot konkrēta lietotāja vajadzības. Bez tam, metāla plauktus bez pūlēm var izjaukt nelielās daļās, kas ievērojami atvieglo to transportēšanu.

Plauktu montāža nesagādā grūtības, bet plauktu garumu, platumu un līmeņu skaitu ir iespējams izvelēties pēc saviem ieskatiem.
Ne mazāk svarīgas  ir  metāla sastatņu plauktu izmaksas. Šādu mēbeļu iegāde noliktavai neprasīs lielus finanšu ieguldījumus.
Izturības un ilgmūžības ziņā šīs konstrukcijas rada lielisku rezultātu, atšķirībā no plastmasas un koka analogiem. Tajās neveidojas plaisas kā arī plaukti nedeformējas temperatūras krituma dēļ.
Metāla plauktu ekspluatācijas laiks ir apmēram 2-3 reizes ilgāks nekā plastmasas un koka konstrukciju iespējamais izmantošanas ilgums.
Pie labām īpašībām var pieskaitīt arī to, ka uz metāla virsmām baktērijas uzkrājas minimālos daudzumos un praktiski nevairojas. Metāla plauktu kopšana ir pietiekami viegla, jo tīrīšanas līdzekļi nebojā krāsotas metāla virsmas.
Metāla sastatņu plauktu intensīvas ekspluatācijas apstākļos detaļu pārklājums var zaudēt savu viengabalainību un skaistumu. Lai pasargātu izstrādājumus no ārējās vides  iedarbības, visas detaļas tiek apstrādātas ar speciālu antikorozijas pulverveida krāsu vai apcinkotas. Tas ļauj maksimāli pagarināt konstrukcijas ekspluatācijas laiku un saglabāt tās reprezentablo izskatu.


Kā pareizi izvēlēties metāla sastatņu plauktus noliktavai

Ka jau iepriekš minēts, vissvarīgākie parametri, kas jāņem vērā, izvēloties sastatņu plauktu konstrukcijas, ir izmēri, konfigurācija un noliktavas telpas iekšējās apdares īpatnības.

Mūsdienu tirgū lielos daudzumos pārstāvēti modeļi, kurus var izgatavot no dažādiem materiāliem un dažādās modifikācijās. Gadījumā, ja Jūs interesē izturīgu un ilgmūžīgu glabāšanas sistēmu iegāde, tad ieteicams dot priekšroku metāla konstrukcijām.

Kā tad pasūtīt metāla sastatņu plauktus noliktavai?

Jāizmēra noliktavas telpas un jānosaka to parametri (fundamenta īpašības, sienu siltumizolācijas esamība, temperatūru režīms utt.). Šos uzdevumus labāk uzticēt speciālistiem – projektētājiem.

Telpas shematiskais attēlojums un komunikāciju izvietojuma attēlojums.

Sastatņu plauktu konstrukciju izvietojums plānā. Konstrukciju izvietojuma procesā tiek ņemti vērā ne tikai pasūtītāja viedoklis, bet arī projektēšanas speciālista rekomendācijas.

Detaļu izstrāde, tai skaitā metāla sastatņu plauktu piepildīšanas izvēle.

Pēc iepriekš mīnētam rīcībām, pasūtītājam izveidosies konstrukciju izvietojuma shēma, optimālie sastatņu plauktu izmēri un atsevišķu vietu kravnesības parametri noliktavā. Pēc galveno parametru noskaidrošanas var ķerties tieši pie modeļu izvēles.

Iegādājoties metāla sastatņu plauktus, nav vērts taupīt uz izstrādājuma rēķina. Zemas kvalitātes konstrukciju iegāde var radīt nepatīkamas sekas, tādas kā neplānoti terīni vai noliktavas darbinieku traumēšana.

 

Sastatņu plauktu izvēle: profesionāļu padomi

 Pirms izvēlaties sastatņu plauktus, ir jādefinē, kas uz tiem tiks glabāts. Tas ir nepieciešams, lai atrisinātu šādus jautājumus: ”Kurš no variantiem der un kāds materiāls ir labāk piemērots?”

Sastatņu plauktu galvenais uzdevums ir kravu glabāšana, palielinot nelielas telpas platības lietderību. Ar sastatņu plauktu izvēli ofisam vai dzīvoklim kaut cik ir skaidrs. Tiem ir jāiekļaujas dizaina kopumā, jābūt praktiskiem, kvalitatīvi izgatavotiem no labiem  materiāliem.

Bet sastatņu plauktu izvēle noliktavai ir jau sarežģītāks uzdevums. Noliktavās  līdzīgās konstrukcijās tiks glabātas preces ar noteiktu vērtību, tāpēc sastatņu plauktu aprīkojuma izvēlei noliktavām jābūt vairāk nekā atbildīgai, un ir jāievēro šādi kritēriji:

  • priekšmetu un preču, kas glabāsies tajos, izmēri un svars. Jo lielāks ir preces svars, jo biezākam jābūt sastatņu plaukta metālam. Preces gabarīti ietekmēs sastatņu plaukta tipa izvēli. Piemēram, konsoles sastatņu plaukti ir ļoti piemēroti garu priekšmetu glabāšanai;
  • tara, kurā glabāsies preces, vai tās trūkums;
  • telpas tips: (noliktava, saldēšanas kamera vai veikals);
  • apkārtējā vide aprīkojamā telpā;
  • paredzamo preču, kurām tiek aprīkoti sastatņu plaukti, glabāšanas termiņš.

Svarīgāka izvēlēs nianse - sastatņu plauktu kvalitātes kritēriji

  1. Optimālais variants - sastatņu plauktu iegāde no ražotāja. Tas garantēs, ka zemākas izmaksas neiespaidos kvalitāti. Bez tam, ja ekspluatācijas procesā radīsies kādas problēmas, vienmēr būs iespēja tās ātri atrisināt, sazinoties ar ražotāju.
  2. Obligāti jāņem vērā tas, no kāda materiāla izgatavots sastatņu plaukts. Neatkarīgi no tā, vai tā ir koksne, metāls vai plastmasa, tam jābūt kvalitatīvam, izturīgam, drošam materiālam.
  3. Sastatņu plaukt izmēri. Tas ir ļoti svarīgs kritērijs, tāpēc pirms preces iegādes nepieciešams rūpīgi izmērīt paredzamo telpu. Ja kāda iemesla dēļ tas ir apgrūtinoši, vienmēr ir iespēja izsaukt mērītāju, kurš palīdzēs noteikt konstrukcijas izmērus, ieteiks optimālāko tipu un to, kā to funkcionāli izvietot dotajā telpā.
  4. Sastatņu plauktiem jābūt papildu slodzes rezervei.
  5. Daudzpakāpju konstrukcijas ļaus ieekonomēt telpu, tās ir arī viskompaktākās.
  6. Droši piestiprinājumi ir svarīga sastatņu plauktu daļa, it īpaši noliktavu telpās un veikalos.
  7. Garantijas esamība, it īpaši ilgstoša, ir ražotāja pārliecības ķīla par saviem izstrādājumiem.

Kādas problēmas atrisina sastatņu plauktu izmantošana?

 Vislielākā problēma ir platību trūkums. Neatkarīgi no telpas funkcijas - vai tas ir dzīvoklis, garāža, ofiss vai noliktava, platības vienmēr ir par maz, un gribas to izmantot ar maksimālu atdevi.

  1. Sastatņu plauktu izmantošanā galvenā loma ir vietas taupīšanai. Bez tam, ja preces vai kravas ir izvietotas sakārtotā veidā, veikt to uzskaiti, inventarizēt un noņemt vajadzības gadījumā ir daudz vieglāk.
  2. Veikalos sastatņu plaukti ļauj pircējiem apskatīt visu, kas atrodas tajos. Preces ir izvietotas sasniedzamā attālumā, un pircējs viegli, pat nepieskaroties tām, var apskatīt visu, kas viņu interesē.
  3. Izstāžu sastatņu plaukti ļauj apmeklētājiem ērti apskatīt eksponātus.

Kāpēc jāgriežas tieši pie mums

Mēs ar cieņu izturamies pret visiem klientiem un vienādi skrupulozi izpildām jebkura apjoma uzdevumus. Pateicoties mūsu meistaru pieredzei, iznākumā iegūstam paraugizstrādājumu, kas atbilst visaugstākajam prasībām. Balstoties uz spēcīgu materiālo bāzi, mēs esam orientēti uz inovatīvu tehnoloģisku attīstību.


Tags: Pareiza noliktavas telpas iekārtošana ir svarīgs uzdevums, kā to izdarīt maksimāli pareizi, jau rakstījām rakstā, par noliktavas iekārtošanu. Sniegtie padomi optimizēs kravas iekraušanas un izkraušanas ātrumu,

up arrow to top page
whatsapp icon