Pirkumu grozs

Kā pareizi labiekārtot darbnīcu mājas

Publicēts: 06.03.2020 Izlasītie laiki: 2748

Grūti iedomāties tādu uzņēmumu, kura drošības līmeņa uzlabošanai nenoderētu seifs, jo katrā uzņēmumā ir tādas lietas, kuras jebkurš drošības eksperts ieteiks glabāt tieši seifā. Bet kādu seifu tad izvēlēties savam uzņēmumam? Izvēles iespējas ir plašas, tāpēc esam sagatavojuši vairākus ieteikumus.

Seifa funkcijas: Sākumā ir nepieciešams saprast, kādam tieši nolūkam seifs nepieciešams un kas tajā tiks glabāts. Piemēram, ja nepieciešams seifs, kur darbinieki var ievietot iekasēto naudu un dokumentus bez iespējas pašiem piekļūt seifa saturam, tad īstā izvēle būs depozīta seifs, bet, ja seifs nepieciešams svarīgāko dokumentu mapju uzglabāšanai, tad labāk izvēlēties biroja seifu. Ja seifā plānots glabāt tikai dažas nelielas lietas (piemēram, zīmogus, kodu kalkulatoru, rotaslietas, zibatmiņas, atslēgas utt.), tad pietiks arī ar nelielu mēbeļu seifu.

Izmērs un svars: Seifa izmērs un svars ir atkarīgs gan no uzglabājamo lietu apjoma, gan no uzņēmēja prasībām, gan no telpas, kurā plānots seifu uzstādīt. (Pirms smaga seifa iegādes vajadzētu noskaidrot, cik smagu seifu konkrētajā telpā ļauj uzstādīt drošības noteikumi.) Jāņem vērā, ka smagu seifu ir grūti izkustināt: daži uzņēmēji to uzskata par plusu, jo potenciālajam kramplauzim to būtu grūti transportēt, bet citi uzņēmēji to uzskata par mīnusu, jo vēlas, lai nepieciešamības gadījumā vai ārkārtas situācijā seifu varētu ātri pārvietot.

Cena: Jo lielāks un drošāks seifs, jo tas būs dārgāks. Protams, katram uzņēmumam ir savi budžeta griesti, ko tas var atvēlēt seifa iegādei, bet jāņem vērā, ka seifs ir pirkums, kurš tiek veikts vienreiz daudzu gadu laikā, tāpēc izvēli vajadzētu veikt, vadoties pēc kvalitātes un piemērotības konkrētajām prasībām, ne pēc cenas.

Apdrošinātāja prasības: Izvēlētais seifs var ietekmēt tava uzņēmuma apdrošināšanas polises cenu, tāpēc noskaidro, kādas ir tavas apdrošināšanas kompānijas prasības seifiem, lai uzņēmums varētu saņemt apdrošināšanas polisi par izdevīgāku cenu. Labs seifs = lētāka polise.

Aizsardzības veids: Pajautā sev, no kā tu vēlies pasargāt seifā noglabātās lietas: nesankcionētas piekļuves, zagļiem vai iespējama ugunsgrēka? Ja seifā plānots uzglabāt naudu, tad primāri nepieciešama aizsardzība pret uzlaušanu, bet, ja seifā plānots uzglabāt dokumentus, tad daudz svarīgāka būs aizsardzība pret uguni. Viena no izvēles iespējām ir uguns un uzlaušanas drošs seifs, kurš pasargās seifa saturu gan no zagļiem, gan no ugunsnelaimēm.

Aizsardzības līmenis: Pirms seifa iegādes vajadzētu saprast, ka ugunsdrošiem un uzlaušanas drošiem seifiem ir dažādas drošības pakāpes. Ir ugunsdroši seifi, kuri papīram nodrošina 30 minūšu ugunsizturību pie 1010oC temperatūras, bet ir arī seifi, kuri papīram nodrošina pat 60 minūšu ugunsizturību pie šādas pašas temperatūras. Līdzīgi ir ar kramplaužiem un uzlaušanas drošajiem seifiem – jo augstāka drošības pakāpe, jo ilgāks laiks kramplauzim būs nepieciešams seifa uzlaušanai. Tieši tāpēc, izvēloties seifu, padomā par to, cik augstu drošības līmeni tu vēlies savā uzņēmumā.

Vadoties pēc šiem punktiem, uzraksti uz papīra sev vēlamos seifa parametrus un dodies pie seifu izplatītāja – tavas vēlmes un pārdevēja ieteikumi palīdzēs tev izdarīt labāko izvēli.

Tags: Grūti iedomāties tādu uzņēmumu, kura drošības līmeņa uzlabošanai nenoderētu seifs, jo katrā uzņēmumā ir tādas lietas, kuras jebkurš drošības eksperts ieteiks glabāt tieši seifā. Bet kādu seifu tad izvēlēties savam uzņēmumam? Izvēles iespējas ir plašas,