Pirkumu grozs

Kā iekārtot praktisku un ērtu darba telpu?

Publicēts: 27.04.2020 Izlasītie laiki: 2748

Ja plānots iekārtot jaunas darba telpas vai uzlabot jau esošās telpas uzņēmumā vai savā mājas darbnīcā, tad viens no galvenajiem elementiem, ar kuru vajadzētu sākt, ir mēbeles. Daudzi no mums savā darbā pavada vismaz astoņas stundas katru darbadienu, tāpēc ir īpaši svarīgi, lai mēbeles darbā būtu ērtas un to funkcionalitāte pārdomāta. Kas ir tās lietas, kurām jāpievērš uzmanība, iekārtojot darba telpas?

Darba galda izvēle:  Protams, moderna dizaina galds izskatās ļoti eleganti, bet daudzi cilvēki šādu pirkumu ātri nožēlo, jo upurējuši funkcionalitāti, kas darba vidē ir pats galvenais rādītājs. Neatkarīgi no darba specifikas, vairumam cilvēku par dizainu daudz svarīgāks ir tas, lai darba galdam būtu vieta mantu glabāšanai (atvilktnes, plaukti vai skapīši) un plaša darba virsma. Ja darbs ir tehnisks, tad tiks novērtēts arī tas, ja galds būs aprīkots ar darbarīku paneli un speciālu apgaismojumu.

Krēslu izvēle: Izvēloties krēslus, jāņem vērā tas, kādi galdi ir telpā, jo ļoti svarīga ir krēsla un galda augstumu attiecība. Nozīme ir arī tam, cik garš un smags cilvēks uz krēsla sēdēs, jo krēsliem ir smaguma ierobežojumi, kā arī ne visi krēsli ir ērti ļoti gariem cilvēkiem. Ja darba vidē ir svarīgi, lai krēsli būtu izturīgi un viegli kopjami, tad vajadzētu izvēlēties industriālos krēslus bez polsterējuma, kurus nepieciešamības gadījumā vienkārši var nomazgāt.

Darba apģērba glabāšana: Jebkuru darbnīcu vajadzētu aprīkot ar slēdzamiem garderobes skapjiem, kuros darba laikā glabāt savas privātās mantas un izejamās drēbes, bet dienas beigās atstāt savas darba drēbes. Metāla skapji drēbju glabāšanai ir daudz labāka izvēle nekā vienkārši pakaramie, jo tie sniedz darbiniekiem drošu privāto mantu glabātuvi, kā arī pasargā noglabātās mantas no netīrumiem un putekļiem. Vēlams izvēlēties garderobes skapjus ar ventilācijas atverēm, lai novērstu mitruma uzkrāšanos skapju iekšpusē.

Dokumentu glabāšana: Lielā daļā darbnīcu tiek glabāti darbam nepieciešamie dokumenti, tāpēc tiem vajadzētu atvēlēt speciālu glabātuvi. Tās izvēle atkarīga no nepieciešamās drošības klases un dokumentu apjoma, bet dokumentu glabāšanai darbnīcas telpās būs piemēroti gan seifi, gan kartotēkas, gan biroja vai grāmatvedības skapji.

Instrumentu glabāšana: Darba telpā nav kaitinošāka skata par izmētātiem instrumentiem, tāpēc katrā darbnīcā nepieciešams izveidot savu darba piederumu glabāšanas kārtību. Ja darbnīca aprīkota ar instrumentu skapīšiem vai instrumentu ratiņiem, tad organizētāka ir ne tikai darbarīku glabāšana, bet arī strādāšana, jo visu nepieciešamo var ātri atrast vienuviet.

Plauktu sistēmas: Ja darba telpā paredzēts uzglabāt izejmateriālus, preces, rezerves daļas vai gatavo produkciju, tad šim nolūkam vajadzētu izvēlēties izturīgus plauktus, kuri neprasa īpašu kopšanu. Darba telpām un noliktavām vispiemērotākie ir metāla plaukti, bet, iegādājoties tos, jāņem vērā plauktu kravnesība un uzglabājamo mantu svars.

Atceries, ka funkcionālas augstas kvalitātes mēbeles nozīmē arī ērtu un produktīvu darba vidi!

Tags: Ja plānots iekārtot jaunas darba telpas vai uzlabot jau esošās telpas uzņēmumā vai savā mājas darbnīcā, tad viens no galvenajiem elementiem, ar kuru vajadzētu sākt, ir mēbeles. Daudzi no mums savā darbā pavada vismaz astoņas stundas katru darbadienu,

up arrow to top page
whatsapp icon